24 مهر( 16 اکتبر) سالروز جهانی غذاست که به مناسبت تأسیس سازمان جهانی فائو ( سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد ) در سال 1945 نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می شود.
24 مهر( 16 اکتبر) سالروز جهانی غذاست که به مناسبت تأسیس سازمان جهانی فائو ( سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد ) در سال 1945 نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می شود.
شعار امسال :" آب و هوا در حال تغییر است و غذا و کشاورزی هم باید تغییر کند "
گرسنگی به معنای کمبود مواد غذایی در یک کشور است که سیری شکمی حاصل نمی شود، تعریف دیگری از گرسنگی وجود دارد که گرسنگی سلولی نامیده می شود و با امنیت غذایی در ارتباط است. در این نوع گرسنگی مواد مغذی لازم برای رشد و نمو کودکان، بیمار نشدن بزرگسالان و عملکرد صحیح سلول فراهم نشده است. باید به این نکته توجه کرد که گرسنگی سلولی ممکن است خود را به سرعت نشان ندهد و حتی سالها به طول انجامد، اما میتواند بر روی بهره هوشی، بیماریهای مزمن، توان کاری افراد و رشد و توسعه ملی یک کشور تأثیرگذار باشد.
گزارشات نشان می دهد که از هر نه نفر در جهان یک نفر با گرسنگی دست و پنجه نرم می کند.
از علل گرسنگی می توان به فقر، توزیع نامناسب غذا و تغییر اقلیم اشاره کرد.
راهکارهای کمک به حذف گرسنگی و کاهش سوء تغذیه در جهان
- کاهش ضایعات مواد غذایی:
1. استفاده بهینه از مواد غذایی اضافی
2. جلوگیری از دور ریختن میوه و سبزیجاتی که دارای لک هستند
3. تهیه کمپوت یا مربا و مارمالاد با میوه های اضافی
4. تهبه و تدارک غذا به میزان مورد نیاز خانواده
5. تهیه مایحتاج منزل به تعداد افراد منزل نه بیشتر
6. نگهداری صحیح از سبزیجات
7. استفاده از تمام قسمت های سبزی (ساقه و برگ انواع سبزی ها مانند کرفس)
- مصرف حبوبات بجای گوشت :
1. در مقایسه با انواع گوشت ارزان و در دسترس تر است.
2. هضم و جذب حبوبات آسان تر است.
3. پروتئین حبوبات در ترکیب با غلات تمام اسیدهای آمینه ضروری را تأمین می کند و ارزش پروتئین آن مشابه گوشت می شود.
4. کلسیم حبوبات در ارتقاء مقاومت استخوان ها و کاهش خطر پوکی استخوان مؤثر است.
5. خطر بروز دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، اضافه وزن و چاقی را کاهش می دهد، هم چنین شانس ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش مثل سرطان کولن را کاهش می دهد.
6. منبع خوب آهن است و همراه با مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C و افزایش جذب آن به پیشگیری از کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن کمک می کند.
7. سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ها است.
- با پرهیز از اسراف در تهیه و خوردن غذا و خرید موادی که در تهیه آنها به آب کمتری نیاز است مثل حبوبات بجای گوشت در مصرف آب صرفه جویی کنیم.
خبر:آرمان شفایی